Hurma yağı, yağ hurması meyvesinin etinden (“mesocarp”)
elde edilir. Zeytin yağinda oldugu gibi hurma yağı da bir meyve yağıdır.
Hurma yağı, hurma meyvesinin çekirdeğinden veya tohumundan çıkartılan
hurma çekirdeği yaği ile karıştırılmamalıdır.
Bu nedenle, yağ hurması meyvesi benzersizdir. Bu
meyveden iki ayrı yağ türü elde edilmektedir: birisi hurma yaği ikincisi
ise hurma çekirdeği yağıdır. Her ikisi de yenilebilir yağlardır fakat
çok farklı kimyasal bileşim, fiziksel özellikler ve uygulamalara
sahiptir. Her bir hurma meyvesi, hurma yağının yaklaşık % 90′ini ve
hurma çekirdeği yağının % 10′unu sağlar.
Hurma yağı, hem doymuş hem de doymamış yağ asitlerinden
oluşan dengeli bir bileşime sahiptir. Yüksek E vitamini içerigi ile
birlikte yağ, Allah’ın yaratması sonucu doğal olarak çok sabit bir
yapıya sahiptir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder